home Nagyvilág Láttál már hőlégballonhoz kötött autót? Az oroszok megcsinálták!

Láttál már hőlégballonhoz kötött autót? Az oroszok megcsinálták!

Pénzbüntetést kapott egy orosz férfi, aki egy hőlégballonhoz kötözött autóval repült 30 méter magasságban.

Egy kissé túlbuzgó hőlégballon-pilóta jó ötletnek gondolta, hogy kombinálja az autók és a repülés iránt érzett rajongását. Az orosz hatóságok körében azonban nem aratott osztatlan tetszést ez az őrült kaszkadőrmutatvány.

Komoly galibába keveredett az a vakmerő orosz férfi, miután úgy gondolta, levegőbe repíti az autóját. Kitalálta ugyanis, hogy egy hőlégballonhoz kötözi a kis méretű, Oka típusú autóját, és körülnéz az Oroszország déli-középső részén található Novoszibirszk légterében.

hőlégballonhoz erősített autó Az biztos, hogy így ki lehet kerülni a dugókat

Alexandru Barshentsev egy gázégőt kötözött az autó tetejéhez. Annak érdekében, hogy megkönnyítse a felszállást, kivett az autóból mindent, amit lehetett, beleértve az üléseket, ablakokat, és a motortér teljes tartalmát.

A fluoreszkáló zöld színben pompázó Oka belsejében utazva Barshentsev egészen 30 méteres magasságig emelkedett fel a város légterébe. A bámészkodóknak ugyan tetszett az alakítás, a hatóságok már nem nézték ilyen jó szemmel a mutatványt.

repülő autó Az autó 30 méterre emelkedett el a földtől

Barshentsevet 6700 rubelre, körülbelül 30 000 forintra büntették, mivel cselekedete veszélyt jelentett saját magára, és a többi légijárműre. A férfit továbbá azzal is fenyegetik, hogy elveszik a hőlégballonra szóló vezetői engedélyét is.

Oksana Gorbunova, közlekedési ügyész elmondta:

“A hőlégballon körülbelül 30 méteres magasságot ért el. Az autó bármelyik pillanatban leeshetett volna. A város határain belül így közlekedni veszélyeztetheti mások, és a ballon tulajdonosának életét, illetve egyéb légijárműveket is.”

hőlégballon pilóta A pilóta nem hiszi, hogy a mutatványáért büntetést érdemelt volna

Barshentsev azzal védekezett, hogy az autó a repülés teljes időtartama alatt rögzítve maradt a földhöz. Ha bármi rossz történt volna, az autó az alatta lévő üres mezőre esett volna. Szerinte az egész mutatvány legveszélyesebb része a leszállás volt, mivel egy hagyományos hőlégballon-kosár is okozhat sérüléseket a földet éréskor.

A vállalkozó kedvű orosz szerint az egész csak egy érdekes kutatás volt számára. Pusztán azt szerette volna tesztelni, hogyan lehet egy felfüggesztés rendelkező hőlégballon-kosarat kifejleszteni, mellyel a landolási biztonságot lehetne javítani.

Forrás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.