home Nagyvilág A Ford egy rejtett motorkerékpárt tartalmazó Batmobilt tervez!

A Ford egy rejtett motorkerékpárt tartalmazó Batmobilt tervez!

Néhány héttel a „Robotzsaru” projekt leleplezése után a Ford szabadalmi részlege bemutatott egy beépített motorkerékpárt tartalmazó ferdehátú autót.

Az amerikai autógyártó óriás bemutatta a hivatalos szabadalmát, „egy beépített elektromos motorkerékpért tartalmazó járművet”. A koncepcióautó nagyon hasonlít a hétköznapi Ford Focushoz, ám az bátran kijelenthető, hogy minden csak, nem hétköznapi. A tervek szerint az autóba beépítenek egy elektromos motorkerékpárt, melyet a motorháztetőn keresztül lehet szabadjára engedni.

Aki a Batman trilógiában használt járművel való hasonlóságot vél felfedezni, az nem téved. Ezzel az autóval azonban nem bűnözők nyomába lehet eredni, inkább a parkolási helyzeten lehet javítani, valamint környezetvédelmi szempontból is hasznos lehet.

Batmobile koncepció

Az autó maga viszonylag normálisnak tűnik, a motorkerékpár azonban a középső konzol részét fogja képezni, ami azért nem mondható éppen gyakorinak. A Ford Batmobile koncepciója szerint a motor automatikusan előbújik az autó elejéből, és lesz benne egy feltölthető akkumulátor, mely az elektromotor meghajtását segíti.

A Ford hivatalos közleménye a következőképpen írja le az autót:

„Egy többfunkciós közlekedési eszköz, mely egy vezetőülésből, egy utasülésből és egy középkonzolból áll. „A motorkerékpár a két ülés között lesz, biztonságosan rögzítve, szemben a menetiránnyal.”

Ha az autó valaha kilép a tervezőasztalról, a Ford szerint segít megoldani az autósok fő problémáit: a parkolóhelyek hiányát, és a forgalmi dugókat. Például akik a fővárosba járnak dolgozni, mehetnének egy külvárosi parkolóig autóval, majd onnan a környezetbarát motorkerékpárral folytathatnák útjukat.

Batmobile

A Ford mindössze három hónappal ezelőtt mutatta be a vezető nélküli rendőrautóját. A „robotzsaru” koncepció ötlete onnan származik, hogy a Ford benyújtott egy szabadalmat egy mesterséges intelligenciát alkalmazó bűnüldöző jármű elkészítésére.

A szabadalom szerint az autó kamerák és vezeték nélküli érzékelők segítségével észlelné a szabálysértő autókat, majd wi-fi kapcsolat segítségével tudatná a vezetőkkel – illetve az önvezető autójukkal – a szabálysértés tényét. A „robotzsaru” rendszert ugyanis kifejezetten önvezető járművekre tervezik. A rendszerbe a tervek szerint egy olyan funkciót is beépítenek, mely akár erősítést is képes lesz majd hívni.

Forrás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.